Пет дни без ток и десетки изгорели електроуреди в горнооряховското село

...
Пет дни без ток и десетки изгорели електроуреди в горнооряховското село
Коментари Харесай

Село стоя 5 дни без ток, като дойде, им изгоряха електроуредите

Пет дни без ток и десетки изгорели електроуреди в горнооряховското село Върбица след изобилните снеговалежи. Жителите на селото недоволстват против ЕРП-Север, освен поради компликациите, които претърпяха на мрачно и студено, само че поради провалите в домовете им.

Горнооряховското село Върбица беше без електрозахранване след снежните стихии от събота до през вчерашния ден. Жителите обаче са ощетени и с изгорели електроуреди.

„ Пет дни цялото село беше без ток, пуснаха ни за малко тока, откакто го пуснаха, всеобщо почнаха да излизат искри от контактите, самите уреди почнаха да гърмят и персонално аз се обадих на енергото, подадох сигнал, те пристигнаха и прекъснаха тока и до такава степен цялото село угасна, нямаше ток и колкото да нощес, пуснаха тока в селото… тв приемници, хладилници, перални, съвсем през къща в селото има изгорели “, споделя Стефка Маркова.

„ Аз такова знамение не съм виждал, какъв брой години стана! Да няма ток- пет дни, срамотия “, добавя Юсмен Мехмедов.

Подаване на групова тъжба до ЕРП- Север разиска през днешния ден кметът на община Горна Оряховица Николай Рашков с жителите на Върбица.

„ Ще ви подсигурим да си пуснете една обща искова молба, с цел да забележим дали е от тях казуса и вероятно обезщетения... Щото се оказа, че огромна част от стълбовете, които са с високо напрежение, са изгнили, и при най-малкия вятър, те стартират да се чупят “, споделя кметът.

От общината ще спомагат на хората с правна помощ, с цел да изискат обезщетения от енергоразпределителното сдружение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР